EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kokonainen uunipellillinen mehevää porkkanakakkua hurmaa isommankin vierasjoukon!

Porkkanakakku

  • 5 kpl kananmunia
  • 4,5 dl sokeria
  • 650 g (noin 11 porkkanaa) porkkanaraastetta
  • 1,5 dl öljyä, juoksevaa margariinia tai sulaa voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 1,5 tl soodaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

  • 75 g voita
  • 150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 250 g (6 dl) tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää porkkanaraaste ja öljy.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja seulo vaahdon joukkoon. Kääntele lastalla tai puuhaarukalla varovasti sekaisin.

Kaada voidellulle uunipellille ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisessa uunissa, noin 25 minuuttia, kypsäksi.

Valmista kuorrute sulattamalla voi ja sulatejuusto miedolla lämmöllä koko ajan seosta hämmentäen. Huom! Seos palaa herkästi pohjaan, joten sekoita sitä koko ajan tasaisesti pohjaa myöten.
Lisää sulaan tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sokerit tasaiseksi sulan voin ja sulatejuuston joukkoon.
Kaada päällyste jäähtyneen porkkanakakun päälle. Koristele välittömästi haluamallasi tavalla, esim. mantelirouheella.
Anna päällyksen jähmettyä ennen kuin leikkaat porkkanakakkua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, porkkanakakku, piirakka, kakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Kurpitsaleipä vehnäjuurella
⇠ Edellisellä sivulla: Sisilialainen pizza


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact