Porkkanapussista tuntuu kummasti aina jäävän muutama yksilö pyörimään jääkaapin vihanneslokeroon. Ensimmäinen puolikas porkkanapussista maistuu mukavasti välipalana tai raasteena, mutta toiselle puolikkaalle uhkaa usein käydä köpelösti. Käytä ylimääräiset porkkanat sämpylöihin! Mikään ei tietenkään estä sinua käyttämästä niitä kakkuun, mutta dieettisi nimissä käytä ne näihin hitusen terveellisempiin sämpylöihin. Porkkana tekee sämpylöistä ihanan mehukkaita ja maukkaita, joita nauttii mielellään niin aamu- kuin iltapalanakin. PorkkanasämpylätNoin 25 kappaletta
Liota hiiva lämpimään (kuivahiivalle 42-asteinen vesi!) veteen. Lisää loput
aineet taikinaan ja vaivaa hyvin kunnes sitko on muodostunut, noin 10 minuuttia.
Nostata noin 30 minuuttia, kunnes sämpylät tuntuvat hiukan höllyviltä. Paina
sormenpäällä sämpylää kevyesti – sämpylät ovat kohonneet tarpeeksi,
kun painauma kohoaa takaisin. Siivilöi sämpylöille ohut kerros jauhoja. Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, porkkanasämpylä, sämpylät, leipä, terveellinen ⇢ Seuraavalla sivulla: Pizza juureen Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact