EtusivuReseptitOta yhteyttä

Porkkanapussista tuntuu kummasti aina jäävän muutama yksilö pyörimään jääkaapin vihanneslokeroon. Ensimmäinen puolikas porkkanapussista maistuu mukavasti välipalana tai raasteena, mutta toiselle puolikkaalle uhkaa usein käydä köpelösti.

Käytä ylimääräiset porkkanat sämpylöihin! Mikään ei tietenkään estä sinua käyttämästä niitä kakkuun, mutta dieettisi nimissä käytä ne näihin hitusen terveellisempiin sämpylöihin. Porkkana tekee sämpylöistä ihanan mehukkaita ja maukkaita, joita nauttii mielellään niin aamu- kuin iltapalanakin.

Porkkanasämpylät

Noin 25 kappaletta

  • 500 g vettä
  • 50 g (1 pss) tuorehiivaa
  • 10 g (n. 1 tl) suolaa
  • 600 g vehnäjauhoja
  • 350 g grahamjauhoja
  • 140 g porkkanaraastetta
  • 25 g siirappia
  • 75 g voita

Liota hiiva lämpimään (kuivahiivalle 42-asteinen vesi!) veteen. Lisää loput aineet taikinaan ja vaivaa hyvin kunnes sitko on muodostunut, noin 10 minuuttia.
Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, jotka imevät porkkanaraasteesta irtoavan kosteuden kohotuksen aikana!
Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa, noin 30 minuuttia.
Kaada taikina pöydälle. Taputtele se käsin noin 2 cm paksuiseksi levyksi.
Viipaloi taikinalevystä haluamasi muotoisia sämpylöitä ja nosta pellille kohoamaan.

Käsittele komeasti kohonnutta taikinaa hellästi.

Nostata noin 30 minuuttia, kunnes sämpylät tuntuvat hiukan höllyviltä. Paina sormenpäällä sämpylää kevyesti – sämpylät ovat kohonneet tarpeeksi, kun painauma kohoaa takaisin. Siivilöi sämpylöille ohut kerros jauhoja.
Lämmitä uuni 230 asteeseen. Laita sämpylät uuniin ja laske lämpö 200 asteeseen.
Saadaksesi rapean kuoren sämpylöihin voit heittää kupillisen kylmää vettä uunin pohjalle -- tästä uuniin nousee höyryä, joka auttaa kuoren muodostumisessa.
Paista noin 12 minuuttia, kunnes sämpylät ottavat väriä pohjaan ja pintaan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, porkkanasämpylä, sämpylät, leipä, terveellinen

⇢ Seuraavalla sivulla: Pizza juureen
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Focaccia


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact