Mehevä piirakkapohja kirpeällä puolukalla ja makealla murupinnalla maistuu kahvin kanssa! Käytä piirakkaan sesongin ulkopuolella pakastemarjoja ja kesällä tietysti tuoreita metsämarjoja. Piirakkapohjan ainekset sekoitetaan kaikki keskenään, aivan kuten muruseoksenkin ainekset – helpompaa marjapiirakkaa saa hakea! Puolukka-murupiirakka20 cm halkaisijan vuoka. Kananmunaton. Pohja:
Yhdistä sokeri sulaan voihin. Kaada maito ohuena nauhana samalla vispilällä sekoitellen. Yhdistä vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Nostele kuivat aineet sekaisin taikinaan nuolijalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai voitele vuoka kevyesti. Täytteeksi:
Sekoita puolukat ja perunajauho kulhossa. Ripottele puolukat taikinan päälle. Muru:
Nypi ainekset karkeaksi muruseokseksi. Ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista koko komeus 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa ja muru on ottanut kauniisti väriä pintaansa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, puolukkapiirakka, puolukkamurupiirakka, puolukkapiiras, murupiirakka, muruseos, kauramuru, marjapiirakka, marjamurupiirakka, piirakka, piiras, peltipiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Tiikerikakku Nutella-raidalla Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Tarkotin 20cm on liian pieni. – Iivirska 28.09.2022 Liian pieni vuoka18cm 24cm on parempi. Ei tule niin paksu – Iivirska 28.09.2022 Älyttömän hyvä piirakka ja helppo tehä. – vippe 17.09.2020 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact