Suomalaisten rakastama klassikkoleipä on helppo tehdä myös kotioloissa! Tästä leivästä lapsetkin tykkäävät aivan varmasti. Ranskanleipä
Lämmitä maito hiivaa varten sopivan lämpöiseksi; tuorehiivalle kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalle jo ihan lämpimäksi, 42-asteiseksi. Lisää lämpimään maitoon hiiva, sokeri ja vehnäjauho. Vaivaa sitkoa noin 10 minuuttia, joko käsin tai koneella. Lisää suola ja rasva. Vaivaa vielä noin 2 minuuttia, kunnes suola ja rasva ovat sekoittuneet taikinaan hyvin. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa, esim. kulhossa mikrossa.
Painele taikinasta ilmat pois ja muotoile leiväksi: Lämmitä uuni 240 asteeseen. Nostata leipää noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kimmoisa. Viillä leipä koko sen pituudelta terävällä veitsellä tai partaterällä yhdellä nopealla liikkeellä. Leivässä on oltava tarpeeksi voimaa, jotta sitä voi viiltää. Anna leivän nousta kunnes pinta on kimmoisa sitä koskettaessa. Sivele leipä kevyesti vedellä juuri ennen paistoa. Vesi auttaa kuoren muodostuksessa. Laske uunin lämpötila 210 asteeseen ja paista leipä kypsäksi, noin 25-30 minuuttia. Saadaksesi ranskanleipään sen kuuluisan rapean kuoren on uuniin saatava aikaiseksi höyryä; heitä lasillinen vettä uunin pohjalle paiston alussa ja laita äkkiä luukku kiinni, jotta höyry jää uuniin. Halutessasi voit toistaa tempun paiston loppupuolella. ⇢ Seuraavalla sivulla: Juustosämpylät Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Täydellistä ???????? – AW 01.04.2023 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact