Helpot ja täyttävät sämpylät ovat kuitupitoisia ja maukkaita ruokaleipiä niin välipalaksi kuin ruokapöytäänkin. Erilaiset jyvät, leseet ja täysjyväjauhot tekevät näistä sämpylöistä perinteistä vaaleaa leipää terveellisempiä. Kaupan hyllyiltä löytyvät erilaiset valmiit sämpyläjauhot ovat erinomainen valinta ruokaleipiä leipoessa – seokset sisältävät sopivassa suhteessa erilaisia jyviä, leseitä ja jauholajeja. Rouheiset juustosämpylät10 sämpylää.
Pinnalle juustoraastetta, kuten Edamia. Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi, koneella 15 minuuttia. Käsin vaivausaika on 20-25 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 30 minuuttia, kunnes taikina on hiukan kohonnut. Kaada taikina pöydälle, käytä jauhoja vain tarvittaessa. Paloittele taikina 10 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä, pitkiä tai pyöreitä. Saat pitkiä sämpylöitä, kun rullaat pyöreitä taikinapaloja kämmenellä pöytää vasten! Nosta leivinpaperoidulle pellille ja sivele kevyesti vedellä. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Anna sämpylöiden nousta noin 40 minuuttia joko liinalla peitettynä tai nosta koko uunipelti ilmavan muovipussin sisälle. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Nosta sämpylät uuniin ja laske lämpötila 210 asteeseen. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia. Sämpylät ovat valmiita, kun ne ovat ottaneet tasaisesti väriä, myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, rouheiset juustosämpylät, juusto-sämpylät, juusto sämpylät, jyväsämpylät, leipä, taikina, helpot, terveelliset sämpylät ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact