Pehmeän sitkaat ruisrieskat maistuvat parhaalta lämpöisinä voinokareen kera. Helpot perinteiset rukiiset rieskat maustetaan kuminalla ja merisuolalla. Ruisrieskat ovat helppo leivottava; sotke aineet taikinaksi, taputtele rieskoiksi ja paista kypsiksi! Ruisrieskat
Yhdistä kaikki aineet paitsi rieskojen pinnalle tuleva suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, noin 5 minuuttia. Lisää ruisjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla hiukan kosteaa, mutta ei vetelää. Rieskataikinan voi leipoa rieskoiksi saman tien. Ota taikinasta pieni kourallinen taikinaa kerralla ja pyöritä palloksi. Käytä ruisjauhoja pöydällä ja käsissä tarvittaessa. Taputtele taikinasta pyöreä yhden sentin paksuinen rieska ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Pistele haarukalla ja rouhi päälle suolahippuja. Paista kohottamatta 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes rieskat ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Jos teet isoja rieskoja lisää paistoaikaa, kunnes rieskat ovat kypsiä. Rieskat maistuvat parhaalta leivontapäivänä, mutta säilyvät muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä parikin päivää kelvollisina. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, ruokaleipä, ruisrieskat, ruis rieskat, ruisrieska, rukiinen rieska, ruisleipä, kuminarieska, pohjalainen rieska, helppo rieska, pehmeä rieska, kumina, merisuola, leipä, limppu, rieskaset, rieskat, rievä ⇢ Seuraavalla sivulla: Tiramisu Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact