Mehevä ruissekaleipä valmistuu aamulla ylijääneestä ruispuurosta! Käytä hyödyksi aamupalalta jääneet puuronjämät tässä maukkaassa limpussa. Ruissekaleipä
Yhdistä puuro, vesi, vehnäjauhot, ruisjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa monitoimikoneella 8 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossaan muovikelmulla peitettynä noin 40 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki pöytä vasten. Muotoile taikinasta pyöreä limppu. Tyyli on vapaa, mutta yhdellä kädellä pöytää vasten riivaten leivästä saa helposti pyöreän limpun. Harjoitus tekee tässäkin asiassa leipurista mestarin! Nosta limppu kevyesti jauhotetulle leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 45 minuuttia. Jauhota leipä siivilän avulla. Viillä terävät viillot nopein liikkein leivän pinnalle. Viillot ohjaavat leipää paiston aikana, jolloin leipä ei repeile holtittomasti. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta lämmityksen ajaksi uunin pohjalle uuninkestävä vuoka. Nosta leipä uuniin ja laske lämpötila 225 asteeseen. Heitä 1 desilitra kylmää vettä uunin pohjalla lämmenneeseen vuokaan ja sulje luukku nopeasti. Näin leipä saa vesihöyryä uunissa, joka muodostaa sen pinnalle rapean kuoren. Paista leipä kypsäksi 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on ottanut mukavasti väriä myös pohjasta. Leipä on kypsä, kun pohjasta kuuluu kumea ääni sitä naputellessa sormenpäillä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, ruisleipä, sekaleipä, ruissekaleipä, leipä, limppu, ruokaleipä, ruispuuro, riivaaminen, leivän riivaus, vaalea leipä ⇢ Seuraavalla sivulla: Ruisrieskat Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact