Porkkanakakku on erityisesti syksyn satokauden herkku, joka maistuu niin arkena kuin juhlanakin ja totta kai ympäri vuoden. Tämä porkkanakakku saa lisäpotkua rusinoista ja täytteestä, jota tulee myös väliin. Rusinainen porkkanakakkuYksi 24 cm halkaisijan vuoka tai kaksi 20 cm halkaisijan vuokaa. Pohja:
Kuorrute:
Aloita valmistus pohjista. Leivo joko kaksi erillistä pohjaa tai yksi korkea pohja, jonka halkaiset kahteen osaan paiston jälkeen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Raasta kuoritut porkkanat. Rouhi pähkinät. Pohjusta vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti rasvalla/öljyllä. Yhdistä öljy, sokerit ja kananmunat. Vispaa kevyesti tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet öljyseokseen, nostele sekaisin nuolijalla. Nostele sekaan myös porkkanaraaste, pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja rusinat. Jaa taikina joko kahteen vuokaan tai halutessasi paista taikina yhdessä isommassa vuoassa. Paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puisella cocktailtikulla, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on pohja kypsä. Paistoaika vaihtelee paljonkin riippuen porkkanoiden kosteudesta ja vuoan koosta. Varmista kypsyys tikulla! Anna pohjien jäähtyä vuoissaan ennen täyttämistä. Irrota jäähtyneet pohjat vuoista ja tasoita paistopinnat sahalaitaisella puukolla. Valmista kuorrute. Vaahdota tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä puolet kuorrutteesta alimman pohjan päälle. Aseta toinen pohja täytteen päälle ja levitä loput tuorejuustokuorrutteesta pinnalle. Koristele kookoshiutaleilla ja pekaanipähkinöillä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kakku, porkkanakakku, porkkanaleivos, rusinakakku, porkkanarusinakakku, porkkana-rusinakakku, rusinainen porkkanakakku, tuorejuustokuorrute ⇢ Seuraavalla sivulla: Vaalea hapanjuuri rusinalla Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact