Sandra leipooÄitiys tuo mukanaan suuria haasteita, yllätyksiä, rakkautta ja ah, niin uskomatonta onnellisuuden tunnetta. Se ei ole pelkästään hauskaa kokopäiväistä hengailua cooleimpien mini-ihmisten kanssa (ja joitakin yön yli valvomisia…), vaan heittäytymistä täysillä kaikkiin äidin velvollisuuksiin tiedostaen -- että et tiedä niistä yhtään mitään. Kun puhun puolitoistavuotiaalle pojalleni, puhun itsevarmuudella, jonka toivon myös tarttuvan häneen iän myötä. Vastaan poikani kysymyksiin varmasti ja opastan häntä parhaani mukaan -- miten tehdään, miksi jne. jne. Mutta kun kyse on leipomisesta, tuntuu kuin olisin maailman huonoin leipuri. Ja tarkoitan, että tämä kaikki vieläpä sen jälkeen, kun olen nähnyt pikkupoikani yrittävän parhaansa. Hän on niin luova, viisas ja rakastavainen. Kuvittele kaikki tuo rakkaus leivontaan. Se ei voi epäonnistua! Käytin kaikki parhaat googlausniksini löytääkseni reseptin, jonka pystyisin itsenäisesti tekemään ja josta aviomieheni pitäisi. Ja suoraan sanottuna -- kuka vaimo ei haluaisi sellaisia extra-pisteitä itselleen? Okei, ollakseni rehellinen, olin hieman kärttyisä leivontapäivän aamuna ,ja silti hän osti minulle kimpun tulppaaneja ruokakauppareissullaan – ihan vain koska hänen mielestään ne ”näyttävät kivoilta keittiön pöydällä”. Minulla oli tunne, että minun olisi hyvitettävä kärttyisyyteni jotenkin.
Koska ruotsi on äidinkieleni seurasin näkkileipäreseptiä, jonka löysin Expressenin
sivuilta: http://mittkok.expressen.se/. Näkkileivät
Noin 20 kappaletta
Aloitimme leipomisen poikani kanssa, ja kun pyysin olemaan kärsivällinen häntä rupesi naurattamaan ja niin purskahdin nauruun minäkin. Yritimme ainakin parhaamme. Aloitin lämmittämällä veden käden lämpöiseksi, johon liuotin hiivan. Lisäsin kaikki loput aineet, paitsi suolan. Vaivasin taikinaan kaikki ainekset kunnolla sekaisin, noin 10 minuutin ajan käsin. Lisäsin suolan ja vaivasin pari minuuttia lisää. Annoin taikinan levätä noin 30 minuuttia. Sitten muotoilin taikinasta käsin 20 pyöreää leipää, joiden annoin levätä leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia ennen paistoa. Paistoin näkkileipiä 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes leivät olivat rapsakoita.
Vinkki vanhemmille: Kiitos, kun sain jakaa tämän kanssanne! En tunne itseäni maailman pullantuoksuisimmaksi äidiksi, kuten toivoin, mutta aion todellakin antaa leipomiselle mahdollisuuden. Seuraa myös Sandran ruotsinkielistä mammablogia: http://libelli.se/ Lähde: http://mittkok.expressen.se/recept/knacke/ Avainsanat: leipojat, leivonta, näkkileipä, leipä, siemenleipä, resepti, ohje, terveellinen, Sandra Rogers ⇢ Seuraavalla sivulla: Kinuskikakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
SandraKirjoittaja on kolmikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra leipoo - Näkkileipä Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact