EtusivuReseptitOta yhteyttä

02.04.2015

Hei kaikki,

Mukava nähdä, olitpa sitten uusi tai vanha tuttava. Miten menee? Tarkoitukseni oli kirjoittaa, että minulla menee aivan mahtavasti, mutta kaikki joilla on kokemusta pienistä lapsista tietävät, että seuraava ”kriisi” jo odottaakin sen ruusunpunaisen nurkan takana. Kaikkihan me sen tiedämme. Rakastan elämää – kiitos pikkuisteni!

Ja tavallaan olen löytänyt uuden rakkauden, joka kutittelee makuhermojani niin kuin jokin niin hyvä vaan voi. Vannon, että nämä ovat uskomattoman söpöjä, mutta odotas kun pistät sen suuhusi – tulet tuntemaan aivan uudenlaisen rakkauden! Oh, ihana macaronien maku.

Pääsiäis-macaronit

Noin 25 pikkuleipää.

  • 4 valkuaista
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 100 g valkaistuja ja hienoksi jauhettuja manteleita
  • 4 dl tomusokeria
  • Pari-kolme tippaa keltaista elintarvikeväriä
  • Halutessasi voit lisätä myös pari-kolme ruokalusikallista soseutettua marjaa tai hedelmää, josta pidät

Voikreemitäyte:

  • 100 g pehmeää voita (ei sulaa)
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 valkuainen
  • 2 rkl aprikoosihilloa
  • Muutama tippa keltaista tai punaista elintarvikeväriä halutessasi

Aloita macaronien valmistaminen vaahdottamalla valkuaisia kulhossa pienellä nopeudella. Lisää nopeutta vaahdottamisen edetessä. Lisää hieno sokeri pienissä erissä valkuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, johon jää selkeitä huippuja sitä nostellessasi. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Nostele siivilöity mantelijauhe ja tomusokeri marenkiin kevyesti lastalla. Lisää lopuksi halutessasi elintarvikeväri ja marja- tai hedelmäsose ja sekoita seos tasaiseksi nopeasti.

Pursota taikina noin 50 pieneksi kahden euron kokoiseksi pikkuleiväksi leivinpaperoidulle uunipellille. Jotta pikkuleivät eivät repeä uunissa anna niiden levätä huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia, mielellään 30 minuuttia, ennen paistoa. Macaron-pikkuleivät ovat valmiit paistettaviksi, kun niiden pinta on hiukan kuivahtanut – voit kokeilla pintaa kevyesti sormella!

Paista macaroneja uunin alatasolla 150 asteessa noin 12 minuuttia. Niiden tulisi olla hiukan pehmeitä keskeltä ja reunoissa tulisi olla ns. pitsireunus – ilmava ja selvästi huokoinen reunus. Irrota valmiit macaron-pikkuleivät leivinpaperista välittömästi ja anna niiden jäähtyä kunnolla.

Valmista voikreemi vaahdottamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri, kunnes vaahto on valkoista ja ilmavaa – noin 3-5 minuuttia. Sen jälkeen vatkaa joukkoon valkuainen ja hillo.

Pursota 25 macaronin sileälle puolelle nokare voikreemiä. Nosta toinen puolikas täytteen päälle kanneksi.

Koristelin macaron-pikkuleivät geeliväreillä. Aloitin nokasta ja sitten jaloista ja silmistä. Viimeistelin keltaisilla yksityiskohdilla, koska ajattelin, että se olisi söpöä – ovathan pienet tipuset kovin pörröisiä.

Täytyy tunnustaa, että macaronien valmistus ei ollut lainkaan helppoa, mutta se oli kylläkin sitäkin hauskempaa! Ja perheenikin rakasti niitä.

Avainsanat: macaron, pääsiäinen, pikkuleipä, keksi, leivos, ranskalainen, vaikea, aprikoosi, voikreemi, tipu, Sandra, leipojat, leivonta, pikkuleivät, ohje, resepti

⇢ Seuraavalla sivulla: Mango-rahkakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Pupukeksit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact