Hei kaikki, Kun olin nuorempi, luulin, että kunnon äiti osaa leipoa. Kasvaessani ymmärsin, että on olemassa mahtavia äitejä, jotka osaavat tehdä kaikenlaisia asioita – mutta ei leipoa. Ja se on mielestäni ihan ok. Silti ajatus pullantuoksuisesta äidistä seuraa minua kaikkialle ja haluaisinkin oppia leipomaan edes hyvää leipää. Jo ajatus siitä, että voisin tarjota lapsilleni vaikkapa aamiaisen, jonka olen itse rakkaudella leiponut, saa minut yrittämään kovemmin. Tämä resepti on helppo, nopea ja poikani todella nautti leivästä. Ja hän ei pyydä lisää kovinkaan usein syötyään aamiaisensa. Rukiinen porkkanaleipä3 leipää.
Pinnalle:
Murusta ja liota hiiva lämpimään, noin 37-asteiseen, maitoon. Lisää maitoon suola, hunaja, porkkanaraaste, jauhot ja voi. Tarkkaile jauhon määrää, jos taikina tuntuu liian kuivalta ja kovalta lisää maitoa. Mikäli taikina tuntuu kovin vetelältä ja märältä, lisää jauhoja. Taikinan tulisi olla kosteaa ja pehmeää, mutta muotoiltavissa käsin. Vaivaa taikinaa tovi, kunnes kaikki ainekset ovat varmasti sekaisin tasaisesti. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Paloittele taikina levon jälkeen kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile haluamasi muotoisiksi. Kostuta leivän pinnat kevyesti vedellä ja dippaa märkä puoli auringonkukansiemeniin. Siemenet jäävät leipien paistopinnalle. Anna leipien levätä noin 20 minuuttia ennen paistoa. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paista leipiä noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valmista! Avainsanat: leipojat, leivonta, sandra, porkkanaleipä, terveellinen, auringonkukansiemen, porkkanaraaste, hunaja, ruisjauho, rukiinen, helppo, ohje, resepti ⇢ Seuraavalla sivulla: Suussa sulava Sveitsi Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
SandraKirjoittaja on kolmikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra leipoo - Näkkileipä Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact