Mureat santerinleivokset kätkevät murotaikinapohjiensa väliin makeaa kinuskia. Leivos on viimeistelty hurmaavalla suklaakuorrutteella. Nämä dekadentit leivokset helpottavat makeannälkää nopeasti ja tehokkaasti! SanterinleivosMurotaikina:
Sekoita kaikki aineet nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Kauli murotaikina kahdessa osassa uunipellille mahtuvaksi noin 3 mm paksuiseksi matoksi, mieluiten suorakaiteen muotoon. Voit kaulia murotaikinan suoraan leivinpaperin päällä, jolloin sen liikutteleminen on helpompaa. Pistele kaulittu taikina haarukalla ilmakuplien estämiseksi. Paista murotaikinalevyt 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 10-15 minuuttia. Murotaikina on kypsää, kun se on ottanut kauniisti vaalean värin kauttaaltaan. Anna levyjen jäähtyä ja valmista sillä välin kinuski. Kinuski:
Yhdistä kaikki aineet paitsi mausteet reilun kokoiseen kattilaan (3 litran kattila), jossa kinuskilla on tilaa kuohua vapaasti. Pienestä kattilasta kinuski kuohuu helposti yli. Keitä aineita pienellä lämmöllä (kuusivaiheisessa liedessä 3:lla) sekoittamatta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut kerman sekaan. Seuraa kinuskin lämpötilaa sokerimittarilla. Nosta lämpötilaa vähän korkeammalle. Kiehauta kinuski ja sekoita sitä silloin tällöin. Kun seos saavuttaa 100 astetta sekoita kinuskia useammin. Jatka keittämistä, kunnes seos on 116-asteista. Kuohukermalla keittäminen kestää noin 20 minuuttia. Karamelli kuohuu ja kuplii paljon keittämisen aikana, ja näin sen kuuluukin tehdä. Keitä kinuskia kunnes lämpömittari ilmoittaa seoksen lämpötilaksi 116 astetta. Huomioi, että mikäli lämpömittarisi osuu kattilan pohjaan on seoksen lämpötila oikeasti matalampi kuin mitä mittari näyttää! Nosta siis mittarin antura irti kattilan pohjasta viimeisten minuuttien ajaksi, niin että se kuitenkin on upoksissa seoksessa. Muista samalla sekoittaa. Helpointa on asettaa sokerilämpömittari hälyttämään 116 asteeseen, ja kun kuulet tasaisen piipityksen useamman sekunnin ajan, niin on seos valmis jäähdytettäväksi. Ei huolta vaikka mittari näyttäisi hetkellisesti jopa 118 astetta. Mutta älä kuitenkaan keitä seosta tarkoituksella yli 116 asteen. Ota kinuski pois liedeltä ja anna jäähtyä 110 asteiseksi. Sekoita kinuskia puukauhalla, kunnes seos on mattapintainen ja selvästi paksuuntunut, noin 60 asteiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen murotaikinalevyn päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta toinen murotaikinalevy varovasti kinuskin päälle ja paina kevyesti. Valmista tällä välin suklaakuorrute. Suklaakuorrute:
Lämmitä kerma kattilassa keskilämmöllä melkein kiehuvaksi. Lisää paloiteltu tumma suklaa tai maitosuklaa kerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Mikäli suklaa ei sula voit käyttää kattilaa liedellä hetkellisesti. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakuorrute murotaikinalevyn päälle ja levitä tasaiseksi reunoja myöten. Pursota valkosuklaaraitoja kuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen ja täytteen jähmettyä kunnolla ennen leivoksiksi leikkaamista. Siistit leivokset saat, kun pyyhit veitsen puhtaaksi jokaisen viillon jälkeen. Säilytä santerinleivokset ilmatiiviisti pakattuna viileässä ja pimeässä. Leivokset säilyvät hyvänä noin viikon verran. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, santerinleivos, santerin leivos, kinuskileivos, murotaikina, murotaikinaleivos, kinuski, fudge, suklaakuorrute, suklaaganache, suklaa-ganache, suklaaleivos ⇢ Seuraavalla sivulla: Pullat Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact