Maukas spelttileipä leivotaan vehnäjuureen (katso ohjeet), jonka ansiosta leipä säilyy mehevänä useammankin päivän ajan! Spelttijuurileipä1 iso limppu. Esitaikina:
Sekoita ainekset tasaiseksi isossa astiassa. Peitä astia muovikelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä vähintäänkin 5 tuntia, mielellään yön yli. Taikina:
Lisää kaikki ainekset esitaikinaan ja vaivaa taikinaksi. Halutessasi voit käyttää pienen määrän hiivaa apuna kohotuksessa. Vehnäjuuren ollessa voimissaan spelttileipä kohoaa kyllä ilmankin hiivaa. Koneella koukun avulla noin 8 minuuttia ja käsin tuplasti pidempään. Anna taikinan levätä astiassaan muovikelmulla peitettynä 2 tuntia jääkaapissa. Jauhota leipäkori spelttijauhoilla. Leipäkorin sijasta voit käyttää mitä tahansa puolipallon muotoista astiaa ja astiapyyhettä. Vuoraa astia pyyhkeellä ja jauhota pyyhe erityisen hyvin. Jauhota pöytä kevyesti ja kaada taikina pöydälle varovasti. Muotoile taikina kevyesti palloksi taittamalla reunat keskelle, purista hellästi, ja nosta nostatuskoriin saumapuoli ylöspäin. Anna leivän levätä korissa noin 2 tuntia muovilla peitettynä tai kunnes se on melkein tuplannut kokonsa. Ota reilu leivinpaperipala käteen ja käännä leipä ympäri uunipellille sen avulla. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita leipä uuniin uunipellillä ja laske lämpötila 210 asteeseen. Suihkuta leivän pintaa reilulla vedellä suihkepullosta ja sulje luukku. Lisää vesisuihketta 8 minuutin jälkeen. Paista leipää yhteensä noin 40 minuuttia, kunnes se on ottanut kauniisti väriä kauttaaltaan, myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, spelttileipä, juurileipä, hapanjuuri, leipä, limppu, spelttijuurileipä, hapanleipä, ruokaleipä, vehnäleipä, täysjyväleipä, bröd, surdegsbröd, speltbröd ⇢ Seuraavalla sivulla: Kaneli-sokeridonitsit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact