Maukkaat ja ravitsevat spelttisämpylät saavat mehevyyttä piimästä ja makua alkuvehnästä eli speltistä! Spelttisämpylät14 kpl.
Lämmitä piimä haaleaksi, noin 28-asteiseksi. Liota tuorehiiva piimään tai ripottele kuivahiiva jauhoihin. Lisää haaleaan piimään sokeri, spelttijauhot ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaksi noin 10 minuuttia koneella. Lisää suola ja paloiteltu voi. Vaivaa vielä 8 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata tupla-ajan. Annetut ajat ovat monitoimikoneen koukulla vaivattaessa. Anna taikinan levätä kulhossaan muovikelmulla peitettynä 30 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina hiukan matalammaksi. Paloittele taikina 14 osaan, oman maun mukaan minkä muotoiseksi tahansa. Ripettele pinnalle halutessasi erilaisia siemeniä ja jyviä. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle pellille kohoamaan 40 minuutiksi. Paista spelttisämpylöitä 210-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta. Sämpylät säilyvät huoneenlämmössä muovipussissa 3 vuorokautta. Halutessasi voit leipoa spelttisämpylät veteen, korvaa vain piimä vedellä. Piimä sopii sämpylään nesteeksi koska se tuo siihen hyvää makua ja mehevyyttä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, spelttisämpylät, spelttijauhot, alkuvehnäsämpylät, spelttileipä, leipä, sämpylät, leivät, aamiaissämpylät, iltapala, helpot, maukkaat, terveelliset, piimä, laktoositon, mehevä, täysjyvä ⇢ Seuraavalla sivulla: Unelmatorttu Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact