Tätä kakkua ei ehkä ole nimellä hemmoteltu, mutta sen täyteläiset maut hemmottelevat makunystyröitäsi sitäkin enemmän! Uusia makuyhdistelmiä ja kakkuja ideoidessa sitä usein palaa hetkiin, jolloin suussa on ollut jonkinmoista ilotulitusta. Tässäkin tapauksessa mieleeni palasi muistot ihanasta banoffeesta, joka on yksi suosikkikakuistani. Suomessa harvinaisempi banoffee on erittäin suosittu mm. Englannissa ja sen entisissä siirtomaissa. Usein banoffeessa on muro- tai keksipohja, jonka päällä on kerros ihanaa toffeeta ja banaania viipaleina. Koko komeuden kruunaa aimo annos kermavaahtoa. Kuolan jo valuessa suupielistäni päätin yhdistää suklaakakun ja banoffeen parhaat puolet ja valmistaa niistä subaffeen eli suklaa-banaani-toffeekakun. Ja loppu on tietenkin historiaa, yksi parhaista kakuista koskaan! Voit valmistaa kakkupohjan ja toffeen päivää aikaisemmin! Subaffee - suklaabanaanitoffeekakkuKakkupohjaVoit valmistaa korkean kakun 17 cm halkaisijan vuoassa tai normaalin kakun 24 cm halkaisijan vuoassa.
Vaahdota valkuaiset ja kidesokeri vahvaksi vaahdoksi, marengiksi. Huoneenlämpöinen voi, suola, vaniljasokeri, tomusokeri ja sula noin 35-asteinen suklaa vaahdotetaan kuohkeaksi. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen hyvin sekoittaen. Pieni määrä, noin kolmas osa, valkuaisvaahtoa sekoitetaan rasvaseokseen. Sen jälkeen loput valkuaisvaahdosta sekoitetaan rasvaseokseen nopeasti joko käsin tai nuolijalla. Lopuksi sekaan siivilöidään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi nopeasti käsin. Sekoita vain sen verran, että jauhot ovat sekoittuneet massaan. Älä vaivaa. Kaada massa hellästi leivinpaperilla pohjustettuun vuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella/korppujauhottaa, riittää, että vuoan pohjalla on leivinpaperi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei jää märkää taikinaa. Kumoa valmis kakku välittömästi sokeroidulle leivinpaperille. Huom. älä irrota kakkua vielä vuoasta! Anna kakun jäähtyä kumottuna vuoan alla – näin kakku säilyttää kosteutensa, eikä kuivu jäähtyessään. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta pyöräyttämällä veistä reunoja ja pohjaa myöten. Kääri kakku tuorekelmuun odottamaan täyttämistä. Seuraavana päivänä: leikkaa kakun yläosa tasaiseksi ja sen jälkeen kakku kolmeen osaan. Toffee
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen keskilämmöllä noin 15 - 20 min, kunnes seoksen lämpötila on 118-120 C. Mikäli käytössäsi on sokerilämpömittari, on syytä käyttää sitä parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan. Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, jolla varmistaa, että seoksen lämpötila on 118-120 C, niin tee näin kun toffee alkaa saostua: tipauta seosta kylmään veteen n. 0,5 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä tarpeeksi voidaksesi muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista. Kun seos on tarpeeksi lämmintä, ota kattila liedeltä ja sekoita hetki voimakkaasti. Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastiasta ja seoksen määrästä. Kaada seos kakkupohjaan käyttämääsi vuokaan, jossa on kevyesti öljytty leivinpaperi. Paperin tulee ulottua myös pari senttiä reunoille. Anna kovettua rauhassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Keitä vahvaa kahvia tai käytä pikakahvia kakun kostutukseen. Tarvitset kostutukseen noin 3 dl vahvaa kylmää kahvia. TäyttäminenKäännä kakku ylösalaisin, niin että ylin kerros tulee alimmaiseksi ja alin kerros ylimmäiseksi. Aloita kokoaminen kostuttamalla alimmainen pohja kylmällä kahvilla, käytä noin 1 dl. Mikäli haluat kosteamman kakun voit käyttää enemmänkin kostutusta. Tällä määrällä kakusta tulee mehevä, mutta ei kostea! Kostutuksen jälkeen irrota toffee leivinpaperista ja nosta sellaisenaan kakkupohjan päälle. Koska jäähdytit toffeen samassa vuoassa kakkupohjan kanssa, tulisi sen olla juuri sopivan kokoinen kakkuun. Aseta seuraava kerros toffeen päälle ja toista kostutus. Vaahdota 2 dl vispi- tai kuohukermaa, joka on maustettu 2 teelusikallisella sokeria. Viipaloi kakkupohjan päälle reiluja paloja tuoretta banaania, 2 kappaletta kokonaisia banaaneja riittänee. Laita 2/3 osaa kermavaahdosta banaanin päälle. Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact