Täyteläinen ja dekadentti suklaakakku on täydellinen kahvipöydän tarjottava. Kaakaolla terästetty kakkupohja, kahvia kostukkeeksi ja maitosuklaalla ja tummalla suklaalla tuunattu täyte, suklaa-ganache, kruunaavat tämän kahvipöydän kuningattaren! Leivo kakkupohja päivää ennen täyttämistä, jolloin pohja ehtii hiukan vetäytyä ja on näin ollen helpompi leikata ja täyttää. SuklaakakkuYksi 20 cm halkaisijan kakku. Pohja:
Ota voi ja kananmunat huoneen lämpöön vähintäänkin kaksi tuntia ennen leipomista. Huoneenlämpöiset ainekset vaahdottuvat nopeammin ja helpommin, vaahdosta tulee parempaa. Leikkaa leivinpaperista 20 cm halkaisijan kokoinen ympyrä (käytä kakkuvuokaa apuna ja piirrä sen ääriviivat leivinpaperille) ja aseta se kakkuvuoan pohjalle. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Siivilöi kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon samalla nuolijalla sekaisin nostellen. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi, murskaa jauhopaakut tarvittaessa käsin. Kaada taikina kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka uuniin keskitasolle ja paista 180 asteessa kypsäksi, noin 20-25 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun reunat irtoavat vuoasta ja pinta tuntuu kimmoisalta. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail-tikulla. Mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakkupohja kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia ennen irrottamista. Pyöräytä voiveitsellä kakkuvuoan sisäreunoja myöten ja käännä vuoka ylösalaisin leikkuulaudalle/lautaselle. Anna jäähtyä kunnolla vuoan alla nurinpäin. Tasoita paistopinta sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa hyvin jäähtynyt pohja kahteen osaan. Aloita kakun kokoaminen asettamalla paistopintainen pohja alimmaiseksi. Päällimmäiseksi tulee vuoan pohjalla ollut kakkupohja – tasainen vuokaa vasten ollut pohja antaa täydellisen pinnan kakun päälle! Kostuta kakkupohjat reilusti kahvilla (1,5 dl per kerros) tai rasvattomalla maidolla. Täytä ja päällystä kakku suklaa-ganachella. Suklaa-ganache:
Paloittele suklaat. Yhdistä kattilassa kerma ja paloiteltu suklaa. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä liedellä samalla kokoajan sekoittaen. Älä annan kerman kiehua, riittää, että se on kuumaa. Ota pois liedeltä, kun suklaa on sulanut kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi, kunnes voi on sulanut ganachen joukkoon. Anna suklaa-ganachen jäähtyä hiukan, jotta se ei ole täysin juoksevassa muodossa. Suklaa-ganachen tulee olla haaleaa/lämmintä, mutta ei kuumaa, ja sen tulee olla helposti levitettävää. Levitä kevyt kerros suklaata kakkupohjien väleihin ja kaada loput kakun pinnalle. Levitä veitsellä tai paletilla koristeelliseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla ja myrkyttömillä kukilla! Suklaakakku säilyy jääkaapissa jopa 5 vuorokautta. Parhaimmillaan se on pari päivää valmistuksen jälkeen. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, suklaakakku, tuplasuklaa, maitosuklaakakku, tummasuklaakakku, tuhti suklaakakku, helppo, täyteläinen, kakku, täytekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Syrnikit - venäläiset rahkaletut Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact