Suolainen pähkinä ja supermakea karamelli murotaikinapohjan päällä on takuuvarma yhdistelmä! Nämä hammaslääkäreiden ei suosittelemat suolapähkinä-karamelliruudut tyydyttävät isommankin makean himon hetkessä. Suolapähkinä-karamelliruudut17 x 17 cm vuoka. Murotaikinapohja:
Murotaikina valmistetaan niin sanotulla 3-2-1 –tekniikalla: 3 osaa vehnäjauhoja, 2 osaa voita ja 1 osa sokeria. Sekoita kaikki aineet nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Murotaikina säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa, pakkasessa kaksi kuukautta. Voit siis tehdä isomman erän murotaikinaa kerralla ja säilöä sitä jääkaapissa tai pakkasessa myöhempää käyttöä varten. Pehmitä murotaikina käsillä ennen kuin kaulit sen auki, kunnes taikina on tasaista ja helpommin käsiteltävää. Taputtele taikina leivinpaperilla päällystettyyn neliön muotoiseen vuokaan. Pistele haarukalla. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullan keltainen. Valmista karamelli. Suolapähkinäkaramelli:
Keitä sokeria, suolaa, sitruunamehua ja vettä kovalla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes seos on ottanut väriä ja sokeri on sulanut. Älä sekoita tuona aikana! Laske lämpö pienelle ja jatka keittämistä samalla sekoittaen, kunnes seos on 150-asteista. Lisää kerma varovasti samalla sekoittaen. Huomioithan, että kerma saattaa räiskyä, joten lisää se sokeriseokseen erityisen varovasti! Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja aseta se kylmään vesiastiaan, jotta seos jäähtyy nopeasti. Lisää suolapähkinät ja kaada vuokaan muropohjan päälle. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt piiras neliöiksi. Koristele halutessasi sulalla tummalla suklaalla ja nauti! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, leivos, vehnänen, suolapähkinäkaramellipalat, suolapähkinä-karamelliruudut, suolapähkinä karamelliruudut, suolapähkinäruudut, karamelliruudut, pähkinä-karamelliruudut, suolapähkinä-karamellipalat, suolapähkinä karamelli piirakka, suolapähkinäkaramellipiirakka, suolapähkinä-karamellipiirakka, karamellipiirakka, pähkinäpiirakka, toffee, murotaikina, muropohja ⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiini-suklaapallot Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita aineet yhteen ennen keittämistä! Ja voit sekoittaakin varovasti silloin tällöin pohjaa myöten, jos tuntuu että jää kiinni kattilaan. Sokeri sulaa veteen hyvin pian lämmetessään, eikä näin ollen pitäisi palaa. Kerman lisäämisen jälkeen seosta sekoitetaan koko ajan. – Leipojat 23.11.2016 Millä varmistaa ettei kinuskista tule palanutta sokeriseosta? – Rouva T 21.11.2016 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact