EtusivuReseptitOta yhteyttä

Rapeat suolapähkinällä ja tummalla suklaalla kyllästetyt cookiesit sulavat suuhun! Nämä amerikkalaistyyliset keksit yhdistävät suolaista ja makeaa herkullisella tavalla.

Suolapähkinä-suklaacookies

Noin 40 kpl.

  • 125 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kpl kananmunia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 70 g tummaa suklaata
  • 25 g suolapähkinöitä

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Pilko tumma suklaa ja suolapähkinät karkeaksi rouheeksi.

Lisää yhdistetyt kuivat aineet, suklaa- ja pähkinärouhe voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi käsin. Tässä vaiheessa voit nostaa taikinan jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi – cookiesit pysyvät paremmin kasassa paiston aikana, kun taikina on hiukan viileää. Voit myös aivan hyvin pyöritellä noin 1-2 ruokalusikallista taikinaa pyöreiksi palloiksi saman tien, kuten me teimme. Näin saat rapeita ja ohuita cookieseja. Asettele taikinapallot tasaisin välein leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä taikinoiden väliin reilusti tilaa sillä keksit leviävät paiston aikana!

Paista cookieseja 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet väriä myös pohjasta. Cookiesit ovat kypsiä, kun ne ovat ottaneet hiukan väriä reunoilta ja pohjasta.

Anna keksien jäähtyä uunipellin päällä viisi minuuuttia ja siirrä sitten keksit ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Lämpimän pellin päällä keksit kuivuvat ja jatkavat paistumista vielä paistamisen jälkeenkin! Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen kuin pakkaat ne ilmatiiviiseen rasiaan. Cookiesit säilyvät oikein pakattuna jopa useiden viikkojen ajan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, keksit, cookies, cookieseja, cookiesit, keksejä, keksi, suolapähkinäkeksi, suklaakeksi, suolapähkinä-cookies, suklaacookies, suklaa-cookies, ohut, rapea, suolapähkinä-suklaacookies, suolapähkinäsuklaacookies, suolapähkinä-suklaa-cookies, suolapähkinä-suklaakeksit, kahvileipä, leivonnainen

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Mokkakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact