EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kardemummalla maustettu juustotäyte ja piparkakuista tehty keksipohja sekä mustikkaisella glögillä viimeistelty Suomi 100 -kakku maistuu joululta.

Hyydytetty juustokakku on helppo leivottava vaikkapa pikkujoulupöytään. Suomen juhlavuoden kunniaksi kakun kiille tehdään mustikkaglögistä, halutessasi voit käyttää myös tavallista glögiä. Mikäli taas et välitä kardemummasta, voit korvata sen aivan hyvin kanelilla!

Suomi 100 – Mustikkaglögikakku

20 cm halkaisijan kakku.

Piparipohja:

  • 150 g piparia
  • 50 g voita

Sulata voi mikrossa ja murusta piparit monitoimikoneessa tai käsin esimerkiksi kaulimella. Yhdistä sula voi ja piparimuru. Kaada piparipohja-ainekset leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan tai kakkurenkaaseen. Levitä piparimuru tasaiseksi kerrokseksi ja painele kiinteäksi lusikalla.

Kardemummajuustotäyte:

  • 3 dl laktoositonta vispikermaa
  • 120 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g laktoositonta Mascarpone-juustoa
  • 1, 25 dl tomusokeria
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 tl liivatejauhetta (tai 5 liivatelehteä)
  • 2,5 rkl kylmää vettä

Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä 5 minuuttia, esimerkiksi juomalasissa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vaahdota juustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja kardemumma kuohkeaksi ja notkeaksi. Lämmitä liivate mikrossa juoksevaksi, tarkkaile mikroa sillä kuuma liivate kuohuu herkästi astiasta yli! Anna kuuman liivatteen jäähtyä haaleaksi ennen sen lisäämistä juustoseokseen.

Ota noin kolmasosa kermavaahdosta juustoseokseen ja nostele tasaiseksi. Kaada haalea liivate juustoseokseen ohuena nauhana tai ihan vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Nostele loppu kermavaahto juuston sekaan nuolijalla tai puukauhalla. Toimi ripeästi mutta hellästi, ennen liivatteen jähmettymistä. Kaada valmis kardemummajuustotäyte piparipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuoka kerran pöytää vasten, jotta isoimmat ilmakuplat täytteestä hajoavat. Nosta kylmään jähmettymään vähintäänkin 2 tunniksi. Valmista mustikkaglögikiille.

Nostele kolmasosa kermavaahdosta juustoseokseen ennen liivatteen lisäämistä.
Kaada valmis juustotäyte piparipohjan päälle ripeästi liivatteen lisämisen jälkeen
ja tasoita pinta.

Mustikkaglögikiille:

  • 3 dl valmista mustikkaglögiä, esimerkiksi Marlin Juhlavuoden Mustikkaglögiä
  • 2,5 tl liivatejauhetta tai 5 liivatelehteä

Ota glögistä 2,5 ruokalusikallista juomalasiin sivuun ja turvota liivatetta siinä edellisten ohjeiden mukaisesti. Lämmitä liivate juoksevaksi ja kaada lopun mustikkaglögin sekaan, sekoita tasaiseksi vispilällä. Kaada mustikkaglögi varovasti ohuena nauhana kardemummajuustotäytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 4 tunniksi.

Irrota valmis, jähmettynyt, kakku kakkuvuoasta. Pyöräytä palettiveitsellä tai voiveitsellä vuoan sisäreunoja pitkin, pohjaa myöten, jotta mustikkaglögikakku irtoaa vuoasta. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Kakku maustuu jääkaapissa ja onkin parhaimmillaan päivän pari valmistuksen jälkeen!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kakku, juustokakku, glögikakku, joulukakku, piparikakku, hyydytetty kakku, täytekakku, mustikkakakku, kardemummajuustokakku, kardemummamustikkakakku, kardemumma-mustikkakakku, glögijuustokakku, glögi-juustokakku, glögi, mustikkaglögi, juhlavuosi, juhlakakku, itsenäisyyspäivän kakku, juhlapöytään, kahvipöytään, pipari, piparkakku, piparipohja, keksipohja, tuorejuustotäyte, glögikiille, glögi-kiille

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaatryffelikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Appelsiini-suklaakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact