Pienet ilmavat herkkupalat, tuulihatut, voit täyttää niin makealla kuin suolaisellakin täytteellä. Nämä periranskalaiset sivistyneet leivonnaiset sopivat erinomaisesti tarjottavaksi, niin perinteiseen kahvipöytään kuin hienompaankin juhlapöytään. Tuulihattumassan tekeminen ei ole helpoimmasta päästä, vaikka valmistusaineet yksinkertaisia ovatkin. Voit tehdä tuulihatut halutessasi maidon sijasta myös veteen. Leipojat.fi –sivuston resepti on saatu Le Cordon Bleu –kokkikoulun Las Vegasissa, Amerikassa, järjestämällä leivontakurssilla, joka poikkeaa hiukan Suomessa yleisemmin liikkeellä olevista resepteistä. Tässä ohjeessa nesteenä on käytetty maitoa, eikä kananmunien määrä ole vakio. TuulihatutNoin 40 kpl.
Ota kananmunat huoneenlämpöön vähintäänkin 2 tuntia ennen leipomista. Sulata voi maidon kanssa isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna kiehahtaa. Lisää jauhot ja suola. Sekoita puulusikalla pohjaa myöten tasaiseksi massaksi kiertäen kattilan reunoja myöten. Tarkoitus on kypsentää jauhot miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, jotta massa ei pala pohjaan. Massa on kypsää, kun kattilan pohjaan muodostuu ohut kalvo ja taikina on kiiltävää ja tasaista. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Voit nopeuttaa taikinan jäähdyttämistä sekoittamalla sitä lapa- tai k-vatkaimella pienellä nopeudella monitoimikoneessa! Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen erityisen hyvin samalla sekoittaen. Älä lisää seuraavaa kananmunaa ennen kuin edellinen kananmuna on sekoittunut täysin taikinaan! Vatkaa jokaisen kananmunan jälkeen 2-4 minuuttia. Parhaan tuloksen saat, kun siirrät taikinan monitoimikoneeseen, jossa on lapa- tai k-vatkain kytkettynä, ja asetat koneen keskinopeudelle. Taikinan tulee olla löysää, mutta ei vetelää. Taikinan tulee olla sen verran kiinteää, että tuulihatut pitävät pursotetun muotonsa pellillä jo ennen paistoa. Kananmunien määrällä voit vaikuttaa taikinan kiinteyteen – lopeta kananmunien lisääminen, kun saat muodostettua taikinasta kahden sormen välissä sitkeähkön narun, joka ei katkea välittömästi sormia liikutellessa. Pursota pieniä, (n. 2-3 rkl) kekoja tuulihattumassaa leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta. Huomioithan, että uunin luukkua ei saa avata ainakaan ensimmäiseen 15 minuuttiin tai tuulihatut saattavat lässähtää ilmavirtauksen voimasta! Myös raa’at tuulihatut lässähtävät herkästi. Olethan siis tarkkana paiston kanssa. Täytä tuulihatut mieleisellä makealla tai suolaisella täytteellä, kuten makealla diplomaattikreemillä kovertaen hatun pohjaan pienen reiän terävällä puukolla; pursota täyte tuulihatun sisälle pohjan kautta. Voit myös halkaista tuulihatut ja pursottaa täytteen puolikkaiden väliin. Dippaa hattupuolisko sulaan tummaan suklaaseen. Anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile tuulihatut samana päivänä tai pakasta ne välittömästi, ja sulata tarvittaessa! Tuulihatut säilyttävät herkullisen ilmavan rakenteensa vain hetken, joten älä valmista niitä edes päivää ennen tarjoilua ellet aio pakastaa niitä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, vaikea, haastava, tuulihatut, tuulihattu, massa, taikina, eclair, vanilja, kermavaahto, kreemi, täyte, suolainen, makea, leivos, leivonnainen, ranskalainen, Le Cordon Bleu, kokkikoulu, leivontakurssi ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Miljonäärileivokset Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact