Perinteinen unelmakääretorttu on yksi maukkaimmista ja helpommista leivottavista juhlapöytään! Perunajauhoihin leivottu gluteeniton kaakaokääretorttupohja saa lisämakua kahvivoikreemistä ja sopii myös keliaakikoille. UnelmatorttuGluteeniton/laktoositon. Yksi kääretorttu, josta riittää noin 15-20 hengelle riippuen palojen koosta.
Ota kananmunat huoneen lämpöön vähintään kaksi tuntia ennen leipomista. Lämpimät munat vaahtoutuvat paremmin ja nopeammin, ja niiden tilavuus on suurempi. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla reunoja myöten. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun vispilästä jää kuvio sen pinnalle useammaksi sekunniksi. Yhdistä perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon samalla nuolijalla tai kädellä sekaisin kevyesti nostellen. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin, eikä taikinassa ole jauhopaakkuja. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä nuolijalla tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile paistoa, sillä kääretorttupohjan paistaminen on minuuttipeliä! Pohja ottaa kevyesti väriä ja muuttuu selvästi kiinteäksi kypsyessään, mutta ei pala pinnalta. Anna kääretorttupohjan jäähtyä 5-10 minuuttia pellillä. Leikkaa leivinpaperista uunipeltiä hiukan isompi pala pöydälle. Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria joka paikkaan. Nosta kääretorttupohja leivinpaperin kulmista uunipelliltä ja käännä se ympäri paistopinta alaspäin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kääretortun pohjasta varovasti, aloittaen nurkista. Anna jäähtyä. Valmista voikreemi.
Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää maito ja jatka vaahdottamista 2 minuuttia. Voit käyttää kahvin tilalla myös kylmää maitoa perinteisemmän unelmatortun valmistamiseksi! Vaahdota voikreemi kuohkeaksi, tasaiseksi ja valkoiseksi. Mikään ei ole kamalampaa kuin keltainen ja rakeinen voikreemi. Varmista, että kääretorttupohja on jäähtynyt, jotta voikreemi ei sula levitettäessä. Levitä kuohkea voikreemi tasaiseksi kerrokseksi koko kääretorttulevyn alalle. Aloita kääretortun rullaaminen alhaalta ylöspäin leveyssuunnassa. Aloita käärimään torttua tiukahkoksi rullaksi ensin käsin ja avustaen sitten alla olevalla leivinpaperilla – nosta leivinpaperia ylöspäin ja kääretorttu rullautuu melkein itsestään. Tarkista, että kääretortun saumapuoli jää alapuolelle. Kiristä kääretorttu lopuksi leivinpaperin avulla. Kääri tiukasti leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Nosta unelmakääretorttu huoneen lämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Unelmatorttu säilyy jääkaapissa noin 5 vuorokautta. Pakasteessa kääretorttu säilyy kaksi kuukautta. Ota kääretorttu sulamaan hyvissä ajoin ja pyöräytä uudestaan sokerissa ennen tarjoilua. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, unelmatorttu, unelmakääretorttu, kääretorttu, suklaatorttu, suklaakääretorttu, kääretorttupohja, kahvivoikreemi, kahvikreemi, voikreemi, gluteeniton, gl, keliakia, erikoisruokavalio, viljaton, laktoositon, helppo, nopea, perinteinen, juhlapöytään, kevät, kesä, valmistujaiset, lakkiaiset, ylioppilasjuhlat, häät ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Appelsiini-suklaacupcake Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ihan pirkuleen hyvää. Suosittelen – Todella hyvää 15.03.2019 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact