Jäikö omenoita pyörimään kulhoon joulun jäljiltä? Vieläkö yrität keksiä mitä
tekisit talviomenoillesi? Uuniomenat(4 annosta)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Halutessasi voit kuoria omenat, mutta se ei ole välttämätöntä. Halkaise isot omenat kahtia. Pienemmistä omenoista voit leikata pois yläosasta noin kolmanneksen. Koverra siemenkota omenasta teelusikalla. Viillä terävällä ja kapealla veitsellä omenan sisäpuolelle kaksi tai kolme (isoon omenaan kolme) ympyrää. Käännä omena ylösalaisin ja tee omenaan viillot kannasta alaspäin, kuin kukan terälehdet. Aloita viillot muutaman millin päästä kannasta ja viillä aivan reunaan asti. Aseta omena kantapuoli pellille. Halutessasi voit pistää omenan keskelle palan toffeeta, joka sulaa ihanasti paiston aikana. Nyt omenan tulisi jo muistuttaa kiinni olevaa kukkaa terälehtinensä. Omenassa on useassa kehässä pieniä siivuja, jotka ovat kiinni kannassa. Omenan kypsyessä uunissa ”terälehdet” avautuvat kunnolla.
Valmista kuorrute omenoille: Paista omenat 175-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 15-25 minuuttia. Omenat aukeavat uunissa kypsyessään. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera. Lähde: http://www.thegunnysack.com/2014/09/bloomin-baked-apples-recipe.html ⇢ Seuraavalla sivulla: Mantelipikkuleivät Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact