Mehevä Viktorian sponge –kakkupohja ja pehmeä vadelmamousse kruunataan rapealla mantelikrokantilla tässä kauniissa vadelma-krokanttikakussa. Aloita kakun leipominen Viktorian sponge –kakkupohjasta, joka ei liikoja kostutuksia kaipaa. Täyteläinen vadelmamousse on yllättävän helppo valmistaa. Kotitekoinen mantelikrokantti sopii niin kakkuihin, jäätelöihin kuin muihinkin herkkuleivonnaisiin! Vadelma-krokanttikakkuNoin 20 cm halkaisijan kakku. Viktorian sponge –kakkupohja:
Vadelmamousse:
Krokantti:
Aloita vadelma-krokanttikakun valmistus Viktorian sponge –kakkupohjan leipomisella. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Lisää munat yksitellen voivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava muna vasta edellisen sekoituttua täysin taikinaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja nostele ne sekaisin vaahtoon nuolijalla. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi. Pohjusta 20 cm halkaisijan irtoreunainen kakkuvuoka/sydänvuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paistaa 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa. Irrota kakkupohja kakkuvuoasta 20 minuuttia paiston jälkeen ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. Tasoita paistopinta leikkaamalla ohut kerros pinnasta pois. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista vadelmamousse. Turvota liivatejauhetta vedessä 5 minuuttia, käytä juomalasia. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa juoksevaksi. Vahdi mikroa, sillä liivate kuohuu kuumentuessaan herkästi lasista yli! Sekoita liivate tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdotuksen lopuksi. Sekoita lämmin liivate vadelmahillon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Nostele joukkoon creme fraiche ja viimeiseksi kermavaahto. Maista ja lisää tarvittaessa makusi mukaan vadelmahilloa. Kokoa kakku paistossa käyttämääsi vuokaan. Aloita kakun kokoaminen asettamalla alimmaksi paistossa päällä ollut pohja. Ylimmäksi kerrokseksi tulee vuoassa pohjalla ollut tasainen puoli. Kostuta pohjia 2-3 rkl mehua per kerros. Täytä kakku vadelmamoussella, noin 1 cm paksuudelta täytettä per kerros ja 1 dl vadelmia per kerros. Paina aina seuraava kerros kevyesti täytteen päälle tasaiseksi. Nosta kakku jääkaappiin vähintäänkin 2 tunniksi jähmettymään ennen vuoan irrottamista. Valmista mantelikrokantti. Paahda manteleita kuivalla pannulla noin 3-5 minuuttia, kunnes ne tuoksuvat ihanasti paahdetuilta. Lisää sokeri pannulle ja anna sulaa manteleiden sekaan. Lämmitä sokeria ja manteleita keskilämmöllä, kunnes sokeri on tumman ruskeaa ja pähkinäistä. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murskaa jäähtynyt seos karkeaksi rouheeksi veitsellä. Tehosekoitin murustaa krokantin liian hienoksi, joten käytä veistä. Levitä vadelmamoussea ohut kerros myös kakun reunoille. Pinnalle ohut kerros vadelmahilloa. Painele krokanttia kakun reunoille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, vadelma-krokanttikakku, vadelmakakku, vadelmakrokanttikakku, mantelikrokantti, mantelikakku, vadelmamousse, vadelma-mousse, vadelmamoussekakku, täytekakku, viktorian sponge –kakkupohja, kakkupohja, viktorianspongepohja, viktorian sponge –pohja ⇢ Seuraavalla sivulla: Mutakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact