EtusivuReseptitOta yhteyttä

Nämä hurmaavat annoskokoiset valkosuklaa-vadelmamousset ovat täydellinen tarjottava vaikkapa valmistujaisjuhlissa. Voit valmistaa nämä pienet ja makeat herkkupalat jo päivää ennen tarjoilua kertakäyttöisiin shottilaseihin, joka helpottaa juhlavalmisteluja ja siivoamista huomattavasti. Miten vain muutamasta yksinkertaisesta ainesosasta voikin saada aikaan jotain näin maukasta!

Valkosuklaa-vadelmamousse

Noin 6 kpl.

Valkosuklaamousse

  • 110 g valkosuklaata
  • 200 ml kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Vadelmakastike

  • 4 dl vadelmia
  • 4 rkl sokeria
  • 4 tl sitruunanmehua
  • Tuoreita tai pakastevadelmia noin 2-3 dl

Aloita vadelmakastikkeen valmistuksesta. Kiehauta vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu kattilassa. Paseeraa, siivilöi tiheän siivilän läpi, seos – siemenet jäävät siivilään ja siirappinen vadelmamehu valuu kulhoon. Jäähdytä vadelmakastike.

Valmista seuraavaksi valkosuklaamousse. Sulata suklaa ja pieni osa, 50 ml, kermasta mikrossa. Vaahdota loput, 150 ml, kermavaahdoksi. Lisää kermavaahtoon vaniljasokeri. Lisää kolmasosa vaahdosta sulaan suklaaseen ja sekoita hyvin. Sekoita loput kermavaahdosta suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin.

Jaa puolet moussesta kuuteen (lasin koosta riippuen n. 6 kpl) pieneen shotti- tai juomalasiin. Laita valkosuklaamoussen päälle ruokalusikallinen vadelmakastiketta ja muutama kokonainen vadelma. Jaa loput moussesta vadelmien päälle. Koristele vadelmilla ja mikäli vadelmakastiketta jäi yli käytä myös se! Jäähdytä vähintäänkin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, valkosuklaa, vadelma, kastike, melba, mousse, vaahto, parfait, jälkiruoka, pieni, helppo, laadukkaat, raaka-aineet, kerma, valmistujaiset, ylioppilasjuhlat, juhlat, noutopöytä

⇢ Seuraavalla sivulla: Pikkukaupungin helmi - Lieksan Leipomo
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact