Suussa sulavat vaniljakranssit maistuvat niin juhla- kuin tavallisessakin kahvipöydässä! Vaniljakransseja leipoo kerralla helposti isomman erän, josta riittää useampaankin juhlapöytään. ![]() VaniljakranssitNoin 45 kpl riippuen pikkuleipien koosta.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapa- eli k-vatkaimella. Käsikäyttöinen sähkövatkainkin käy. Pysäytä kone välillä ja kaavi taikinan seinät alas, jotta vaahdosta tulee tasainen! ![]() ![]() Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Toimi nopeasti. Älä sekoita liikaa, riittää että seos on tasaista. Pursota pikkuleivät välittömästi, ennen taikinan sitkistymistä. ![]() ![]() ![]() ![]() Pursota tähtityllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein kransseja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, taikina, murea, pikkuleipä, keksi, kaneli, joulu, kaneliässät, kaneli ässät, kanelipikkuleivät, pikkuleivät, keksit, kanelikeksit, perinteiset pikkuleivät, kahvipöytään, pursotettavat pikkuleivät, mureat pikkuleivät, vaniljakranssit, kranssit, vaniliakranssit ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Maapähkinävoicookiet Lukijoiden arvosana: ![]() Sinun arvosanasi: Miten muka tuollanen määrä voita ja jauhoja saadaan kuohkeaksi vaahdoksi? Hyvä jos saa edes murumaiseksi. Kas kun ei sanota, että vesi vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. – Leipuri 03.11.2024 Hyvä ohje! Tein annoksen tuplana ja gluteenittomilla jauhoilla. Pysyuvät hyvin koossa eikä juuri lässähtänyt paistaessa. Ainut huono puoli ohjeessa tuo säilyvyys. Katosivat hetkessä parempiin suihin!???????? – Suurperheen isä 12.02.2022 Hyvä ohje! Taikinaa on mukava pursottaa ja keksit ovat kauniita paiston jälkeen. Useasti testattu. – Nimetön 29.09.2021 Emme ole koskaan kokeilleet reseptiä gluteenittomilla jauhoilla. Voi tulla kyllä erityisen mureaa, mutta yrittänyttähän ei laiteta. Periaatteessa valmistus pitäisi onnistua, kun vaahdotat voin ja gl-jauhot. Kananmuna auttanee pitämään pikkuleipiä kasassa. Yritä ihmeessä. Onnea matkaan. – Leipojat 19.06.2020 Hei, mitenköhän käyttäytyy, jos vaihtaa jauhot gluteenittomiin esim. Semper finmix ? Tuleekohan liian murenevaa? – Keliaakikko 19.06.2020 Kyllä, voi ja VEHNÄJAUHOT vaahdotetaan tässä ohjeessa! Näin saat mureampia ja muotonsa paremmin pitäviä pikkuleipiä. – Leipojat 05.06.2018 Siis voi ja jauhot vaahdotetaan eikä siis voi ja sokeri niinkuin yleensä ? – Hämmentynyt 05.06.2018 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact