Pehmeä vaniljapulla ja maitolasillinen kruunaavat herkutteluhetkesi! Vaniljapullat16 kpl.
Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi taikinakoneen koukulla, 8 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata noin 12 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia, kunnes voi on sekoittunut tasaisesti taikinaan. Heitä pieni ripaus vehnäjauhoja voin perään, jotta voi imeytyy helpommin taikinaan. Peitä taikinakulho muovikelmulla tai muovipussilla ja anne levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki pöytää vasten. Paloittele taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille nousemaan. Peitä pullat liinalla. Anna pullien nousta noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat ilmavia ja kimmoisia kosketukselle. Paina kohonneiden pullien keskelle useampaa sormea käyttäen iso kolo, paina voimakkaasti, jotta kolo pysyy auki paistonkin ajan. Voitele pullat kananmunalla. Pursota koloon reilusti vaniljakreemiä. Voit käyttää kaupan vaniljakreemijauheesta tehtyä vaniljakreemiä tai valmistaa kreemin alusta asti itse tällä ohjeella. Paista 210-asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pullat ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta. Anna pullien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Sulata pieni nokare voita ja voitele pullien reunat voisulalla. Dippaa pullat erityisen hienoon sokeriin, sirosokeriin. Nauti pullat tuoreina tai pakasta heti jäähtyneinä! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, nisu, vehnänen, pulla, pullataikina, vaniljapullat, pullat, pikkupullat, voisilmäpullat, pitko, pullapitko, täytepulla, kanelipulla, vaniliapullat, vehnäpulla, sokeripulla, kahvipulla, kahvileipä, laskiaispulla, peruspulla ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact