Yksinkertainen raakakakkuRaakakakkujen ohjeita tulee vastaan vähän joka paikassa, eivätkä ne ole enää mikään pienen piirin erikoisuus. Raakakakun valmistuksessa saatetaan kuitenkin tarvita aineksia, joita ei ihan joka kotileipurilla ole valmiina kaapissa, tai esimerkiksi ainesten liottamista. Yksinkertaisimmillaan raakakakun saa kuitenkin tehtyä tutuilla aineksilla, helposti. En ole puritaani raakaleivonnassa, joten en näe mitään erityistä syytä hankkia raakakaakaojauhetta pelkästään kakkua varten, jos muuta käyttöä sille ei ole, vaan olen käyttänyt tavallista tummaa kaakaojauhetta. Vastaavasti minulla ei ole aavistusta, täyttääkö käyttämäni cashewpähkinävoi ”raa’an” määritelmän. Valmistukseen olen käyttänyt sauvasekoittimeen kiinnitettävää silppuria, kakun voi tehdä myös tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Pohja:
Kuorrutus:
Hienonna pähkinät ja aprikoosit tehosekoittimessa niin pieneksi kuin mahdollista. Lisää cashewpähkinävoi ja sekoita saadaksesi tasainen massa. Cashewpähkinä voin voi korvata jollain muulla pähkinävoilla tai mantelivoilla, tai voit taikinamaisen massan saadaksesi lisätä pähkinä-aprikoosiseokseen pienen tilkan vaikkapa omenamehua. Levitä pohjamassa vuoan pohjalle. Käytä esimerkiksi lasista piirasvuokaa tai tarjoiluastiaa, äläkä irtopohjavuokaa, sillä tämä kakku ei hyydy eikä irtoa vuoasta kauniisti. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää makeutusaineeksi hunajaa tai agavesiirappia tarpeen mukaan. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele esimerkiksi marjoilla, kookoshiutaleilla tai kaakaonibseillä. Anna kakun tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, veera leipoo, raakakakku, helppo raakakakkuohje, yksinkertainen, avokado, cashewpähkinävoi, raakakakut, raaka-kakku, raaka kakku, marjaisa raakakakku, marjakakku, marjaraakakakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Red Velvet -kakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact