6.12.2017 Joulunajan kiireissä kaikki oikotiet on sallittuja. Siispä marenkipohjainen jäädykekakku, jonka voi valmistaa etukäteen pakastimeen helpottaa pahimpaan ruuhkaa ja sopii lisäksi myös keliaakikoille. Pohjaa varten jauhoin pähkinät sauvasekoittimeen liitettävässä ”silppurissa”, joka on helppo puhdistaa ja johon pienehköt määrät jauhettavia aineita eivät huku kuten blenderiin. Blenderiäkin voi toki käyttää, mutta halusin mainita silppurin kätevyydestä. Jäädytetty suklaa-marenkikakkuGluteeniton. Pohja:
Täyte:
Koristeluun:
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan pähkinärouhe. Kaada pähkinämarenki leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 150 asteessa noin tunti kunnes pohja on kuiva. Poista pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon munankeltuaiset. Sekoita sitten suklaaseos kermavaahtoon. Lisää tarvittaessa sekaan sokeria ja mausta täyte Baileysillä. Aseta jäähtynyt pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja lusikoi pohjan päälle täyte. Peitä vuoka foliolla ja anna kakun jäätyä vähintään yön yli. Koristele jäätynyt kakku sulatetulla suklaalla ja anna koristellun kakun jäätyä pakastimessa noin tunninajan. Koristele nopeasti äläkä anna kakun sulaa. Ota kakku pakastimesta pehmenemään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, gluteeniton, keliakia, jäädykekakku, jäätelökakku, marenkipohja, marenkikakku, suklaa-marenkikakku, suklaakakku, suklaa, suklaa-marenki-kakku, kakku, täytekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Karjalanpiirakat Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact