Cupcaket limetti- tai ruusukuorrutuksella07.09.2016 Jatkoin cupcakejen parissa puuhastelemista. Välillä tekee mieli leipoa kotona jokaista makua, jonka on jossain maistanut, mutta joskus pitää taas kokeilla jotain uutta. Käytin perusreseptinä vanilja-cupcakea, jonka kuorrutusta muutin sitten haluamallani makuaineella. Valitsin limetin, koska kirpeys sopii hyvin makeuden vastapariksi sekä ruusuveden ihan silkkaa uteliaisuuttani. Ruusuvedellä maustettuihin leivonnaisiin ollaan tottuneempia Lähi-Idän suunnassa, mutta kukkainen tuoksu ja maku on jännittävä lisä ihan kotimaisiinkin juhlapöytiin. Varmista, että käyttämäsi ruusuvesi on elintarvikekäyttöön soveltuva (esim. Steenbergs) ja aloita kuorrutuksen maustaminen todella varovaisesti. Hento ruusuntuoksu on se, mitä haetaan, ei hyökkäävä hajuveden maku! Taikina (12 cupcakeen):
Kuorrutus:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, asettele paperiset vuoat muffinssivuoan koloihin tai tavalliselle uuninpellille. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaahdoksi, lisää munat yksitellen, sitten jauhoseos ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperivuokiin täyttäen vuoista 2/3. Paista 20-25 minuuttia tai kunnes cupcaket ovat kimmoisia, mutta sisältä kypsiä. Anna cupcakejen jäähtyä täysin ennen kuorrutuksen levittämistä. Kuorrutusta varten vatkaa voi ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Lisää loput sokerit sekä limettimehu tai ruusuvesi varovasti, vähitellen lisäten. Lisää limettikuorrutukseen kuoriraaste. Jos haluat värjätä ruusukuorrutuksen, lisää väriaine joko koko kuorrutukseen tai erota osa kuorrutuksesta toiseen kulhoon ja värjää se. Pursota tai levitä kuorrutus cupcakejen päälle. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, cupcakes, cupcaket, kuppikakut, muffinit, muffinssit, limetti cupcakes, ruusuvesi, lime, leivonnainen, leivos, pursotus, voikreemi ⇢ Seuraavalla sivulla: Sitruskahvikakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact