01.10.2015 ”Onneksi maku ja ulkonäkö eivät kulje käsi kädessä” on mantrani, jota hoen usein leipoessani. Itse asiassa taidan tokaista sen ääneen suunnilleen joka kerta, kun leivon jotain. En tarkoita sillä, etteivätkö kauniit ja houkuttelevan näköiset leivonnaiset voisi olla maukkaita, vaan että vaatimattomammankin näköisissä, jopa rumissa leipomuksissa saattaa olla lumoava maku. Tämä omenapiirakka kuuluu vaatimattomiin yllättäjiin. Maun lisäksi se on helppo ja nopea –ja taikina maistuu jumalaiselta. Älä siis kaavi kulhoa turhan puhtaaksi nuolijalla, vaan putsaa taikinanjämät suoraan suuhusi. Helppo omenapiirakka piimäpohjallaPohja:
Päälle:
Sekoita jauhoihin sooda ja kardemumma. Kaada piimän sekaan sokeri, jauhoseos ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Asettele päälle omenaviipaleet ja mantelimassa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Jos mantelimassa uhkaa tummua liikaa paistamisen lopussa, laita vuoan päälle folio. Avainsanat: leipojat, leivonta, Veera, leipoo, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, artikkeleita, helppo, nopea, yksinkertainen, omenapiirakka, piiras, syksy, omenat, piimäpohjalla, mantelimassa, baking, apples, pie, buttermilk ⇢ Seuraavalla sivulla: Fudge-kauralastut Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact