EtusivuReseptitOta yhteyttä

01.10.2015

”Onneksi maku ja ulkonäkö eivät kulje käsi kädessä” on mantrani, jota hoen usein leipoessani. Itse asiassa taidan tokaista sen ääneen suunnilleen joka kerta, kun leivon jotain. En tarkoita sillä, etteivätkö kauniit ja houkuttelevan näköiset leivonnaiset voisi olla maukkaita, vaan että vaatimattomammankin näköisissä, jopa rumissa leipomuksissa saattaa olla lumoava maku.

Tämä omenapiirakka kuuluu vaatimattomiin yllättäjiin. Maun lisäksi se on helppo ja nopea –ja taikina maistuu jumalaiselta. Älä siis kaavi kulhoa turhan puhtaaksi nuolijalla, vaan putsaa taikinanjämät suoraan suuhusi.

Helppo omenapiirakka piimäpohjalla

Pohja:

  • 100 g voita sulatettuna
  • 2,5 dl piimää
  • 2 dl sokeria tai ruokokidesokeria (käytin jälkimmäistä paremman maun vuoksi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa

Päälle:

  • 3-4 omenaa viipaleina (riippuen koosta)
  • N. 100 g mantelimassaa murustettuna tai raastettuna

Sekoita jauhoihin sooda ja kardemumma. Kaada piimän sekaan sokeri, jauhoseos ja voisula. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina piirakkavuokaan. Asettele päälle omenaviipaleet ja mantelimassa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Jos mantelimassa uhkaa tummua liikaa paistamisen lopussa, laita vuoan päälle folio.

Avainsanat: leipojat, leivonta, Veera, leipoo, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, artikkeleita, helppo, nopea, yksinkertainen, omenapiirakka, piiras, syksy, omenat, piimäpohjalla, mantelimassa, baking, apples, pie, buttermilk

⇢ Seuraavalla sivulla: Fudge-kauralastut
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact