08.04.2015 Pääsiäinen on suosikkijuhlapyhäni, jopa ylitse joulun. Pääsiäisjälkiruokiin ja leivonnaisiin käytetään paljon suosikkejani rahkaa ja sitruunaa, tosin eivät suklaamunat ja mämmikään varsinaisesti pahoja ole. Tähän piirakkaan tulee mämminvihaajien helpotukseksi vain kahta ensin mainittua. Kolmesta eri kerroksesta koostuva herkku saattaa kuulostaa työläältä, mutta resepti on helppo ja työvaiheet voi jaksottaa niin, että leipominen onnistuu vaikka kärttyinen taapero lahkeessa roikkuen. Tiskattavaa tulee tosin kolme kulhoa, mutta vastaavasti vuoan peseminen helpottuu, jos vuoraa sen leivinpaperilla. Muista myös pestä käyttämäsi sitruuna perusteellisesti ja varo raastamasta kuoren valkoista osaa, se on kitkerää! Vastaleivottuna piirakan päällä oleva muruseos on rapeaa, jääkaapissa säilytettynä seos pehmenee ja muuttuu ihanan tahmeaksi. Tästä ohjeesta tulee yksi pyöreä piirakka (vuoan halkaisija 28 cm), mutta tuplaamalla ainesmäärät saat koko pellillisen. Sitruuna-rahkamurupiirakkaPohja ja muruseos:
Täyte:
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita pohjan/muruseoksen kuivat aineet keskenään. Täyte: sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää jäähtynyt voisula pohjan/muruseoksen kuiviin aineisiin. Jaa sitten taikina kahteen eri kulhoon. Lisää pohjaksi tulevaan taikinaan vielä piimä ja kananmuna. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan. Lisää pohjataikinan päälle rahkatäyte. Ripottele rahkaseoksen päälle murutäyte. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, veera, sitruunarahkamurupiirakka, helppo, nopea, piimäpohja, muruseos, rahka ⇢ Seuraavalla sivulla: Rahkainen omenapiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact