4.11.2015 Tuli paha kakku eli tuotekehittelyäKaaoksen keskellä ei kannata olla luova. Sen opin, kun remontti-, muutto- ja sairastelukiireiden keskellä päätin kokeilla jotain uutta. Tiikerikakku yksin on toki hyvä leivonnainen, tosin hieman tylsä sellaisenaan julkaistavaksi. Tiikerikakkua kuitenkin teki mieli ja lisäksi kaappien perukoilta löytyi kaikenlaista vanhaksi menevää, joten päätin vähän soveltaa. Ensin ajattelin tekeväni tiikerikakun, jonka vaalea osuus on maustettu valkosuklaalla ja tumma osuus Nutellalla. Valkosuklaa täydentäisi vaniljanmakua hyvin ja saisin samalla käytettyä pois kaapissa nököttäneen valkosuklaalevyn, joka tuli hamstrattua joskus Lindtin ystävämyynnistä (sellaisiakin järjestetään!). Nutellasta saisi lisämakua raitoihin. Lopputuloksen veikkasin olevan ylimakea ja muutenkin överi, mutta taivaallinen. Arvaukseni osui oikeaan noin 50-prosenttisesti. Siihen pääsemme kohta. Vaikka vähensin taikinaan tulevan rasvan määrää, jokin meni pieleen. Aika pahasti vielä. Lopputuloksena oli rasvainen, luhistunut läjä. Läjän Nutellan makuisen raidat toki maistuivat erinomaisilta, mutta valkosuklaaosuus oli rasvaista sientä. Paistoaikaakin oli tarpeeksi, joten siitä epäonnistuminen ei voinut johtua. Ehkä vain amatöörin ei kannata lähteä tunkemaan valkosuklaaraastetta (sulatettu valkosuklaa se vasta uskaliasta olisikin ollut!) yhtään minnekään. No, ainakin äitini kanat tykkäsivät kakun jämistä. Epäonnistuminen kirveli sen verran, että oli pakko kokeilla vielä kerran. Seuraavana päivänä tein muuten perusohjeen mukaan, mutta lisäsin pelkkää Nutellaa. Varauduin jo toiseen epämääräiseen kakkuläjään, mutta tämä versio käyttäytyi ihan normaalin kakun tapaan. Maistuikin niin hyvältä, että valmiista kakusta ei ole muuta valokuvallista todistetta kuin hätäisesti räpsäisty kuva kakkuviipaleesta. Rumahan siitä tuli kuin mikä, mutta makuun ulkonäöllä ei (jälleen kerran) ole mitään vaikutusta. Tiikerikakku Nutella-raidalla
Vaahdota voi ja sokeri sekä vanilja, lisää sekaan munat yksitellen Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen. Erota noin 1/3 taikinasta eri kulhoon. Lisää tähän sekaan kaakaojauhe sekä noin 2/3 Nutellasta. Lisää loput Nutellasta sekaan vähän kevyemmin sekoittaen eli niin, että taikinaan jää erillisiä Nutella-raitoja. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. 1,8 litran vuoka sopii tähän tarkoitukseen, sen totesin itsekin kun ensin voitelin yli 3 litran vuoan. Lisää ensin vuoan pohjalle noin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja lopuksi taas vaalea taikina. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, tiikerikakku, kahvikakku, kuivakakku, kakku, kakut, nutella-raita, nutella, hasselpähkinä levite, vanilja, suklaa, kahvipöytään ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Key lime pie Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
VeeraVeera on kolmekymppinen nuoren tytön äiti, joka ei leivo kovinkaan usein, mutta leipoessaan valmistaa sitäkin mielenkiintoisempia leipomuksia. Venäläiset sukujuuret vaikuttavat keittiössä ja etenkin entisten neuvostotasavaltojen kuten Georgian herkut ovat lähellä Veeran sydäntä. Veera leipoo - Mutakakku Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact