Pehmeät vehnäsämpylät ovat helppo leivottava vaikkapa brunssille tai iltapalaksi. VehnäsämpylätNoin 12 sämpylää.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa kunnes vahva sitkoverkko on muodostunut, noin 15 minuuttia käsin tai 10 minuuttia koneellisesti. Anna taikinan levätä 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Vaivaa taikinasta ilmakuplat rikki. Paloittele taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapaloista pyöreitä pullia. Pyörittele kämmenellä pöytää vasten pullista pitkulaisia sämpylöitä. Asettele leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Anna sämpylöiden nousta peitettynä noin 40 minuuttia. Sopivasti kohonneet sämpylät ovat kimmoisia ja ilmavia. Paista vehnäsämpylät 210-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, vehnäsämpylä, vehnä-sämpylä, vehnä sämpylä, sämpylät, leipä, iltapaa, aamupala, ruokaleipä ⇢ Seuraavalla sivulla: Viipurinrinkelit Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Hyvää tuli – JK 19.11.2022 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact