EtusivuReseptitOta yhteyttä

Perinteiset viipurinrinkelit eli Viipurin rinkilät ovat turhaan vain markkinoiden unohdettu vehnänen. Kotona leivotut viipurinrinkelit ovat markkinoiden rinkeleitä huomattavasti mehevämpiä ja maukkaampia. Muskottikukan vieno maku tulee kauniisti esiin tässä koukuttavassa rinkilässä. Voit käyttää tarpeen vaatiessa muskottikukan sijasta myös jauhettua muskottipähkinää – maku ei ole täysin sama, vaikka se onkin yhtä nautinnollinen.

Viipurinrinkelit

3 isoa tai useita pieniä viipurinrinkeleitä.

  • 330 g vettä
  • 33 g tuorehiivaa
  • 165 g sokeria
  • 3 g suolaa
  • 3 g kardemummaa
  • 100 g kananmunia
  • 85 g voita
  • 830 g vehnäjauhoja
  • 1-2 g jauhettua muskottikukkaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Yhdistä kaikki aineet paitsi huoneen lämpöinen voi. Vaivaa taikinaksi monitoimikoneella noin 8 minuuttia tai 12 minuuttia käsin. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa hetki pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat menevät rikki. Paloittele taikina kolmeen osaan tai useaan pienempään osaan. Pyörittele taikinapalat ensin pyöreiksi palloiksi. Rullaa palloista pitkulaiset letit, jotka ovat paksumpia keskeltä ja ohenevat päätyjä kohden. Rullaa letit kevyesti pöytää vasten käsillä pyöritellen, älä venytä tai taikina katkeaa. Taikinaletit saavat olla reilun mittaisia, jotta rinkeleihin jää reiät.

Pyöritä letit viipurinrinkeleiksi aloittaen lettien ohuista päädyistä. Pyörittele päädyt pari kertaa toistensa ympäri ja paina päädyt napakasti kiinni viipurinrinkelin keskikohtaan. Anna rinkeleiden nousta noin 40 minuuttia peitettynä joko liinalla tai muovilla. Muovipeitto pitää viipurinrinkelit kosteina ja mehevinä! Voitele rinkilät rikotulla kananmunalla kahteen kertaan. Anna kananmunan kuivahtaa rinkilän pintaan noin 10 minuuttia ennen toista voitelukertaa.

Paista viipurinrinkelit 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Nauti Viipurin rinkilät tuoreeltaan maitolasillisen kera!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, perinteinen, viipurinrinkelit, viipurin rinkilät, viipurin rinkelit, viipurinrinkilät, vehnärinkelit, muskottikukka, muskotti, pulla, vehnänen, kahvileipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Victorian sponge -kakkupohja
⇠ Edellisellä sivulla: Vehnäsämpylät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Tämä ohje olikin parempi kuin se jolla ensin leivoin, koska siinä ohjeessa voideltiin vain vedellä ja sanottiin että tulee kiiltäviä- no ei tullut, vaatii kyllä kananmunan voiteluun, kuten tässä ohjeessa.

– Pikkuleipurit 27.11.2023

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact