Mehevä ja makuja täynnä oleva viskikakku itse tehdyllä kinuskikastikkeella kruunaa päiväsi! Tämä Amerikassa kovassa nosteessa oleva jälkiruokakakku maistuu ihanalta myös Suomen pimeinä ja viileinä iltoina. Viskikakku kinuskikastikkeella
Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia-aineita, maitoa ja viskiä nostellen nuolijalla kevyesti taikina tasaiseksi – aloittaen ja lopettaen kuivilla-aineilla, jotta seos ei juoksettuisi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes puutikkuun (hammas- tai tulitikku) ei jää märkää taikinaa ja kakun reunat irtoavat kevyesti vuoan reunoista. Pinnan tulisi olla kimmoisa - höllyvä pinta tarkoittaa raakaa kakkua. Anna kakun jäähtyä hiukan vuossaan ja valmista tällä välin kinuskikastike. Kinuskikastike:
Yhdistä aineet kattilassa ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia. Sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti pohjaa myöten. Tarjoile lämmin viskikakku kuuman kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, viskikakku, viski, whiskey cake, viski-kakku, viski kakku, skotlantilainen viskikakku, kahvikakku, kuivakakku, kakku, pehmeä, maukas, kostea, helppo, nopea, kinuskikastike, kinuski kastike, kinuski-kastike, karamellikastike, vaniljajäätelö, jälkiruoka, amerikkalainen, Amerikka ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact