Pehmeä kardemummainen pulla suurella sokerisella voisilmällä aivan tuoreeltaan maitolasillisen kera kruunaa päivän kuin päivän! Voisilmäpullat16 pullaa.
Sekoita haaleaan maitoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna, 430 g jauhoista ja hiiva. Sekoita kaikki tasaisesti hyvin ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia käsin tai 6 minuuttia koneella. Lisää loput jauhoista ja pehmeä, ei sula (!), voi. Kokeile taikinan käsituntumaa ja lisää tarvittaessa jauhoja hyvin vähän kerrallaan. Pullataikinan tulee olla kevyesti kosteaa, mutta ei märkää. Taikinan tulee olla venyvää, mutta ei vetelää. Älä lisää liikaa jauhoja tai pullasta tulee kuivaa ja kovaa. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 40 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki pöytää vasten. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille kohoamaan noin 40 minuutiksi. Kohotusaika riippuu paljon huoneen lämmöstä. Mitä lämpimämpi ilma sitä nopeammin pullat kohoavat. Kylmässä ilmassa pullat saattavat vaatia jopa 60 minuuttia kohotusta. Peitä kohoamassa olevat pullat liinalla. Paina kohonneiden pullien keskelle kahdella sormella kunnon kolo pohjaan asti. Voitele pullat kananmunalla. Laita koloihin vajaa teelusikallinen hienoa sokeria ja noin 1 cm x 1 cm kylmä voipala, peukalonpäänkokoinen pala. Laita voin päälle reilusti lisää sokeria ja hiukan sen ympärillekin. Koristele halutessasi vielä raesokerillakin. Paista pieniä pullia 210 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta. Nauti pullat tuoreina tai pakasta heti jäähtyneinä! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, nisu, vehnänen, pulla, pullataikina, pullapoika, pullat, pikkupullat, voisilmäpullat, pitko, pullapitko, täytepulla, kanelipulla, korvapuusti, vehnäpulla, sokeripulla, kahvipulla, kahvileipä, laskiaispulla, peruspulla ⇢ Seuraavalla sivulla: Kanelipitko Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact